Waarom ik Holistic Health Coach werd

Een paar jaar geleden liep ik er tegen aan dat ik al jaren aan de medicijnen zat en dat de dokter telkens zei “daar moet je mee leren leven” . Ik ben toen zelf gaan onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Ik ben in aanraking gekomen met de alternatieve zorg en door deze weg in te slaan  ben ik van mijn medicijnen af gekomen. Toch bleef het bij me kriebelen want ik wilde weten wat de oorzaak was van wat ik had.

Wanneer ik met mijn dochter naar de dokter ging en ze kreeg een zalfje tegen eczeem, dan kreeg ik geen antwoord op de vraag wat de oorzaak is. Je krijgt een zalfje mee en smeren maar.

Ook in mijn omgeving zag ik dat de reguliere zorg in sommige gevallen tekort schoot. De reguliere zorg en de alternatieve zorg kunnen elkaar in veel situaties goed aanvullen. In mijn ogen kan er door situaties van meerdere kanten te belichten beter voor de mensen gezorgd worden.

Sinds een paar jaar wist ik, dat wat ik deed niet meer voldoende was. Ik miste iets maar wat dat was dat duurde even voordat ik daarachter kwam.

Toen kwam de opleiding Holistic Health Coach op mijn pad, wat een verademing. Het was totaal iets nieuws hier in Nederland het is ontwikkeld door Life Vision die in Duitsland is gevestigd. Mijn mentor heeft al tientallen jaren ervaring en wat ik van hem geleerd heb is echt fantastisch. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat ik als een van de eerste hier in Nederland dit heb mogen doen. Door wat ik hier geleerd heb kan ik mensen sneller in hun kracht zetten, dit gebeurt door ze inzicht te geven en een oplossing te bieden.

Holistic Health Coaching is een actieve methode waarbij we de onderliggende onderbewuste redenen testen en behandelen die herstel blokkeren. Ik werk met een gekwalificeerde spiertest waarbij we voorbij het denken gaan en direct toegang hebben tot het onderbewuste.

In de opleiding heb ik zelf meerdere coachingen gehad zodat ik zelf leerde wat het betekende als ik dit met andere mensen ging doen. In het begin was het raar omdat je denken je vaak op het verkeerde been kan zetten maar door middel van de spiertest (biofeedback) leer je snel dat wat je voelt met de spiertest de waarheid is. Wist je dat 95 % van je gedrag onderbewust is en dus 5% maar bewust. Daarom is deze methode ontwikkelt ‘het werkt effectief op het herstel in onderbewuste patronen. Cognitieve coaching werkt op het denken en dat is maar 3-5 % en brengt vaak kleine veranderingen teweeg die weer terug vallen als het bewustzijn niet is ingeschakeld. Door Holistic Health Coaching kun je dus grotere en diepere effecten bereiken.