Ervaring

Mijn eerste ervaringen met Holistic Health Coaching

Ik zelf had vooraf aan mijn opleiding de overtuiging dat ik niks begreep, dit was ook iets wat ik altijd zei ”Ik snap het niet.... Ik begrijp het niet”. Zolang je dit blijft zeggen ga je er ook in geloven. Door middel van de coaching ben ik erachter gekomen dat ik alles heel goed begrijp maar dat ik het niet “mocht” begrijpen van mezelf omdat ik niet beter dan de rest mocht zijn. Ik had mezelf wijs gemaakt dat ik dom was en doordat ik me hiervan nu bewust ben zeg ik niet meer dat ik iets"niet" kan waardoor ik meer in mijn eigen kracht sta. 

De kern van iemand zijn probleem zit in iets wat we niet van te voren kunnen bedenken. Iemand die een liefdesrelatie had waarbij de ander altijd weg was bleek te komen doordat de klant liefde in voor haar de verkeerde betekenis had staan. Liefde betekende letterlijk voor haar afstand. En dit was ook wat ze kreeg, liefde op afstand. Ze heeft dit geleerd van rolmodellen en ervaringen in haar leven dat Liefde afstand betekende door de coaching is liefde voor haar in de goede betekenis gezet waardoor haar partner binnen een half jaar van de scheepvaart thuis kwam met de mededeling dat hij een andere baan ging zoeken om dichter bij haar te kunnen zijn. 

Ik heb tijdens mijn opleiding iemand geholpen die last had van reuma, tijdens de coaching heb ik me niet alleen gericht op de reuma maar op haar als geheel. Wat wilde zij in haar leven? Wat waren haar verlangens? Welke blokkade zorgde ervoor dat ze niet het leven leefde die zij wilde leven? Ze gebruikte voor de coaching medicatie tegen de reuma. Na de coaching kon ze minderen met deze medicatie. Hiermee beweer ik absoluut niet dat ik reuma kan genezen, maar soms zijn er andere blokkades waardoor de klachten van een ziekte groter worden.  

Er kwam een vrouw bij mij die aangaf dat ze van haar angst voor vuur af wilde. Tijdens de coaching bleek bij haar de kern te liggen in eigen keuzes maken en opkomen voor jezelf. We hebben ons hierop gericht bij de coaching. Voor haar heeft het opgeleverd dat ze nu geen dingen doet die ze zelf niet wil. Voorheen liet ze zich meer leiden door anderen. En zonder ons specifiek op de angst voor vuur te hebben gericht is deze angst ook afgenomen. Ze heeft nu bijvoorbeeld geen moeite meer om op gas te koken. 

Het maakt mij gelukkig te zien dat ik echt een verandering teweeg kan brengen bij iemand en dat zij meer en meer zichzelf kunnen zijn als zij daar voor willen gaan.